

נסעתם לטייל ואתם מחפשים מסעדה מומלצת באזור?
אין שום בעיה: נכנסים למפה, בוחרים את המיקום המתאים
והופ - כל המסעדות הכי טובות בסביבה פרוסות לפניכם.
לכם נשאר רק לבחור
לין לוי וריטה גולדשטיין | עודכן: 09.02.22
המסעדות הכי טובות
בחדרה 

לין לוי
אם תגיעו לגן
שעשועים הכי גדול באולגה, זה שבפינת הרחובות הרב בן איש חי ובוארון, יש סיכוי
שתיתקלו בנגרר צנוע ונטול מיתוג שבו מכינים בוריקה של פעם, הכי פשוטה והכי טעימה.
מדובר על עלה סיגר קריספי ממולא בביצה רכה ופירה תפוחי אדמה, והמנה מוגשת בנייר או
בפיתה. הטעמים והפשטות יחזירו אתכם אחורה בזמן, וזה לא פלא כי לבוריקה הזו יש פז״ם
של 40 שנה. המטגן הראשון היה סבא גואטה, הירושה עברה לבנו ואז לנכדיו שעד היום
מטגנים פה בוריקה אחרי בוריקה ללא הפסקה ומטפלים בזריזות בכל לקוח עם חיוך ענק.

לין לוי
לא ברור מה שמו של דוכן הפלאפל הזה כי אין לידו שום שלט, אבל
מה שבטוח זה שהוא נמצא במיקום מנצח בחדרה - בכיכר הראשית שעל כביש 4, צמוד לבניין
משרדים ממשלתיים ומול איפה שהיה פעם סמי בורקס המפורסם. בגלל העץ הענק שתחתיו עומד
הדוכן אי אפשר לראות אותו מרחוק אבל מי שמכיר את המקום יודע בדיוק לאן להגיע. כאן
עושים את אחת ממנות הפלאפל הענקיות בארץ, עם 6-7 כדורי פלאפל ענקיים בצבע זהוב.
אין בהם ולו טיפת ירק והם מוגשים בתוך פיתה יחד עם מרכיב סודי שהופך את המנה למשהו
מיוחד: רוטב שום ופטרוזיליה שמכינים במקום ושמביני העניין מבקשים לקנות בקופסאות
הביתה.

לין לוי
מדובר במקום שהוא
גן עדן לאוהבי הכיסונים המטוגנים, המבושלים והמאודים. טניה והצוות שלה מכינים את
הכיסונים של כל מטבחי מדינות חבר העמים לשעבר. תמצאו כאן חצ׳פורי, חינקלי, בליני
עם שלל מילוים (כולל מתוק עם דובדבנים), פירושקי, פלמני, קרפלך, דושפרה, סמסה,
ורניקי, זראזי ומנטי. את כל המבחר אפשר לקנות ולאכול במקום טרי וחם, או לקנות
הביתה, אפשר במצב מוכן שמתאים לחימום קל ואפשר גם קפוא, לאפיה, בישול או אידוי
בבית.

לין לוי
השיפודייה של
האחים דובי וסימו היא אחת השיפודיות המפורסמות בארץ וללא ספק המקום ששם את גבעת
אולגה על המפה. הסיבה לכך הוא גריל הפחמים הענק אותו מפעילים אך ורק האחים עצמם.
במשך שנים האחים לא הסכימו להגיש שום דבר מלבד בשר אבל היום כבר אפשר לקבל כאן גם
צ׳יפס וסלטים. התוספות משמחות אבל הן עדיין רק תפאורה למלך הבלתי מעורער כאן, הבשר
שזוכה לטיפול מקצועי ומקבל ארומות של גחלים לוהטות.
החומוסייה של חמודי קיימת כבר 40 שנה ולמרות שהיא ממוקמת
בסמטה קטנה וכמעט נסתרת היא עמוסה בלקוחות לאורך כל שעות היום. מי שמנהל את המקום
כיום הוא עיסאם, בנו של חמודי, אבל החומוס הוא אותו החומוס המצוין, והמעט שונה
מהסטנדרט, בזכות תיבול מדויק ומאוזן מאוד. המנה מוגשת חמימה ומרקם החומוס חלק ברמה
של קטיפה.

לין לוי
השיפודייה של
יגאל יעקב נמצאת בגבעת אולגה וכל מה שמכינים במקום זה קבב, המוגש עם ירקות שרופים על
הצלחת או בפיתה. זה לא מונע מהקהל לעמוד בתור ולחכות שיגאל יוריד את הקבב המעולה
שלו מגריל הפחמים הענק. תוכלו להוסיף בעצמכם טחינה, פלפל חריף, סלט עגבניות,
כוסברה ועמבה שניצבים בקערות על הדלפק. סיכוי טוב שתסיימו את המנה עוד לפני שתגיעו
לדלת, ותחזרו ליגאל לבקש שיכין עוד אחת.
כדי לזהות את המיקום המדויק שלך יש לאשר שירותי מיקום בהגדרות המכשיר
אין מסעדות באזור שחיפשת.
לחצו על כפתור – (מינוס) במפה כדי להרחיב את החיפוש
לא נמצאה הכתובת המבוקשת