

נסעתם לטייל ואתם מחפשים מסעדה מומלצת באזור?
אין שום בעיה: נכנסים למפה, בוחרים את המיקום המתאים
והופ - כל המסעדות הכי טובות בסביבה פרוסות לפניכם.
לכם נשאר רק לבחור
לין לוי וריטה גולדשטיין | עודכן: 09.02.22
המסעדות הכי טובות
בנצרת 
מסעדת אלתאנור ממוקמת בכניסה
לכפר ריינה הסמוך לנצרת, ומגישה אוכל ערבי קלאסי. ההתמחות של המקום היא מנות כבש
ממולאות שמכינים על פי מתכונים מסורתיים: יש בתפריט צלע טלה ממולאת, צוואר ממולא
וגם כתף, שמגיעים גם במנות זוגיות. בחורף מוגשים במקום גם מאכלים מירק מלוקט כמו
עכוב, עולש ותרד בר, שהופכים לתבשילים חמים המוגשים אחרי פתיח הסלטים.
בחלק הפנימי של המסעדה יש חדר
עם שולחנות מקלובה - שולחנות גדולים ונמוכים שבמרכזם מובנה מגש ענק שעליו הופכים
מנה משפחתית של מקלובה. את הכנאפה שתזמינו לקינוח יכינו לכם עם ההזמנה על גבי גריל
מסתובב מיוחד.

נמרוד סונדרס
בית קפה מודרני ונעים במיוחד ששוכן בכיכר המעיין.
המקום מעוצב בקפידה ומעוטר בתצלומים של נצרת שצולמו על ידי צלמים מקומיים. כל כוס
קפה נטחנת כאן עם ההזמנה, מתערובת איטלקית שבחרה הבעלים לין מנסור - עורכת דין
במקצועה שנמאס לה מהעבודה הטכנית והחליטה לשנות כיוון. יחד עם השף ניזאר ג'ראיסה היא מגישה כאן מבחר רחב מאוד של קינוחים בעבודת
יד, כריכים וכן ארוחה יומית מתחלפת. כמו כן, קפה מאמא הוא המקום היחידי בנצרת כולה
שמגיש בייקון, אותו אפשר למצוא במנות כמו פנקייקים עם בייקון, כריך עם מוצרלה,
בייקון ושינקן ועוד.

נמרוד סונדרס
הבוטקה המיתולוגי של זעים, שם יקבלו אתכם בכניסה
עשרות פיתות שרק מחכות להתמלא במה שתבחרו. האגדה מספרת שכאן הומצא העראייס - פיתה
ממולאת תערובת קבב שעולה על גריל פחמים. עראייס (או ערוסה) יש כאן תמיד, ואם יש מזל תמצאו גם שיפודי חלקי פנים של
טלה. חוץ מזה מגישים פה גם חלקים סטנדרטיים יותר על האש כמו פרגית, כבש או לבבות,
במחירים משתלמים במיוחד.

דוד אייזנטל
מסעדת תשרין הוקמה ב-2004 על
ידי דור צעיר של מסעדנים נצרתיים ומאז הפכה למוסד. בימים אלה מגישים שם תפריט המבוסס
על טאבון העצים שפועל במסעדה. בין המנות: סלט עדשים וסלקים צלויים בטאבון, חציל בתנור עם טחינה אדומה, עוף
מוחמאר, שרימפס בזעפרן וקשיו, קלמרי עם שעועית וטחינה, שישברק ביוגורט עיזים חם,
צלעות טלה ועוף בקפה ושזיפים. לקינוח כדאי לטעום את חלוויאת אלג'בן המסורתי שעשוי
מבצק סולת ממולא בגבינה מתוקה.
המסעדה ממוקמת בלב ליבה של נצרת, סמוך לעיר העתיקה, במבנה העתיק מהמאה ה-19, עם קירות
אבן ותקרות מקומרות שמוסיפים לאווירה.

נמרוד סונדרס
הכניסה למאפיית אל משהדאוי של מוניר ותורפינדה חסאן היא כמו כניסה לעולם
אגדות מבצק. הם תמיד שם, מייצרים פלאים מהמתכונים שתורפינדה מכירה עוד מאז שהייתה
ילדה: פיתות שטוחות מנוקדות קצח ומרוחות שמן זית טרי שסוחט מוניר מזיתים שהוא מגדל,
או כאלה שמרוחות בלבנה עם עריסה וזעתר, פטאייר ממולא סבאנח (תרד בר) שאין לוותר
עליו, עוגיות קרקיש פריכות עם זרעי אניס מרעננים, עוגיות סוריות מתוקות עם דבש
ושומשום ועוד ועוד. מי
שמזמין מראש יכול לקבל גם מחמר – עוף אדמומי מסוּמק, צלוי בטאבון על הר של בצל
בשמן זית, ובתחתיתו פיתה שחומה שסופגת את כל המיצים. הכי טעים שיש.

נמרוד סונדרס
המבורגרייה מודרנית ומדליקה של איברהים חלאיה, שהתחילה
מהתחביב שלו לעשות על האש לחברים. הלקוחות מגיעים לכאן דרך שמועות והמלצות מפה
לאוזן והמקום מתמלא לאט לאט. הההמבורגר כאן עשוי מבשר עגל והיחס אישי ונעים כך שאם
רוצים, איברהים גם יכין לכם נתח מיוחד מהאיטליז הסמוך, לבחירתכם. ההמבורגרים עצמם מגיעים
עם תוספות מגוונות.

נמרוד סונדרס
מסעדת פירות ים אירופית
חדשה יחסית שמגישה אוכל שונה מאוד מהנוף הנצרתי הסטנדרטי. יש כאן מנות כמו ביף סטרוגנוף,
לצד קלאסיקות מהים כמו מולים ביין לבן או שרימפס פרובנסל. מי שלא רוצה לשבת
באווירה פורמלית יכול לקחת באגטים ממולאים בפירות ים בטייק אוויי.

נמרוד סונדרס
בכיכר הראשית של נצרת, מתחת לכנסיית הבשורה (על הציר
הראשי של רחוב פאולוס), ממוקמת המאפייה של עבדו חביב עלא. אפשר לאכול כאן או לקנות
הביתה (במחיר משתלם מאוד) פיתות גדולות ויפות, בצקים מיוחדים חצי קפואים שניתן להכין
בתנור הביתי עם תוספות שונות לבחירתכם, פיתה מיוחדת (בגודל של מגש פיצה) שנאפית על
חלוקי נחל על בסיס מתכון ירדני מסורתי וניתן לאכול אותה עם לבנה וזעתר או תוספות
אחרות שמציעים במקום, פיתה דרוזית דקה דקה ועוד.

נמרוד סונדרס
השווארמה של משפחת ספאדי (את המקום מפעילים אחיו של
השף דוחול ספאדי) נמצאת ליד המסעדה המפורסמת דיאנא. השווארמה קיימת משנת 1964
ונפתחה על ידי אב המשפחה. כיום מנהלים אותה האחים וואסים ועמר ספאדי. שווה לטעום כאן את הפלאפל האוורירי, וכמובן את מנת
השווארמה עגל שלעתים מוסיפים לה גם בשר טלה טחון ושומן טלה. המקום פתוח משעות
הבוקר (משמונה בבוקר) ומוכר תחילה את הפלאפל ולאחר מכן גם את השווארמה בשעות
הצהריים המוקדמות - גליל ראשון מוכן בשעה 10 בבוקר והמקום פתוח עד אחת בלילה.

מסעדת לונא
ביסטרו נצרתי מהדור החדש. כל ארוחה כאן מתחילה במנות פתיחה קטנות
ומעניינות כמו סמבוסק פלאפל ואיקרה זעתר. התפריט משלב בין המטבח הנצרתי המסורתי לבין
מנות שגרתיות יותר כמו שרימפס, שאפשר למצוא היום בכל מסעדה. מצד אחד תוכלו להזמין
כאן סלט ג'רג'יר עם פלפלים כבושים, שישברק ועלי גפן ומצד שני סיגר במילוי שווארמה
עוף. מבחר העיקריות כולל מנות שלא פוגשים הרבה במסעדות כמו סאיידיה, מוחמר, ספיחה
וסינטה ממולאת בעלי גפן. מכיוון שמסעדת לונא ממוקמת על הגג של קניון ביג פאשן,
הנוף שנשקף מהחלונות הפנורמיים עוצר נשימה.

נמרוד סונדרס
יש הרבה חומוסיות טובות בנצרת, אבל אנחנו מאוד אוהבים את החומוס של עימאד,
בייחוד כשהוא עדיין חמים בבוקר, עם שלולית של שמן זית מצוין. לצד צלחת החומוס אפשר
להזמין גם שווארמה וכמה פרוסות שומן פריכות (בקשו אותו במיוחד). ארוחת בוקר של
אלופים.
כדי לזהות את המיקום המדויק שלך יש לאשר שירותי מיקום בהגדרות המכשיר
אין מסעדות באזור שחיפשת.
לחצו על כפתור – (מינוס) במפה כדי להרחיב את החיפוש
לא נמצאה הכתובת המבוקשת