

נסעתם לטייל ואתם מחפשים מסעדה מומלצת באזור?
אין שום בעיה: נכנסים למפה, בוחרים את המיקום המתאים
והופ - כל המסעדות הכי טובות בסביבה פרוסות לפניכם.
לכם נשאר רק לבחור
לין לוי וריטה גולדשטיין | עודכן: 09.02.22
המסעדות הכי טובות
בירושלים והסביבה 
בלי שום קשר למיקום המהמם של המטבח של רמה בישוב נטף הסמוך לירושלים (ולסיפור
הטראגי של המסעדה, שנשרפה ושבה לפעילות), מדובר באחת מהמסעדות המיוחדות בארץ. יש
כאן דגש על חומרי גלם מקומיים שגדלים באזור ועל אוכל שעושה כבוד גדול לאדמה שממנה
הגיע. המקום מאפשר להזמין תפריט סגור בלבד, של ארוחה שלמה עם מנות קבועות שמשתנות
לפי העונות. הוא פתוח רק בסופי השבוע ומגיש בראנץ', ארוחת צהריים או ארוחת ערב.

לין לוי
קפה חממת הסחלבים הוא מהמקומות האהובים עלינו
באזור ירושלים - בית קפה יפהפה שבו גם חנות סחלבים. המקום מציע גם מבחר של מנות
"רציניות", ולמעשה פועל כמסעדה של ממש שאפשר לאכול בה ארוחת צהריים או
ערב. האווירה בבית הקפה מיוחדת מאוד: בכל פינה ישנם סחלבים, יצירות אומנות, מזרקות
דקורטיביות והמון ירקות. התפריט כולל מבחר ארוחות בוקר, פיצות ופסטות.
אם לא בא לכם להרחיק עד
ירושלים, או שסתם מתחשק לכם להימנע מהקדחתנות של העיר, מומה היא פתרון מצוין. המסעדה
ממוקמת בקרבת מלון כרמים שבקריית ענבים, במבנה היסטורי לשימור. מסעדה יפהפייה עם ריהוט עתיק ובמרכזה בר ענק, המציעה ארוחות צהריים או ערב עם מנות
כמו קובנה עם טחינה ומטבלים; קרפצ'יו פילה בקר עם שום קונפי ורוקט; שרימפס מוקפצים
עם סלסת עגבניות ושמנת; פסטה שחורה עם פירות ים בחמאה ושמנת; והמבורגר הבית עם
צ'יפס הולנדי ומטבל איולי.
משום מה נדיר למצוא בעיר הבירה
מסעדות אסייתיות ראויות, ולמשבצת הזאת נכנסה מסעדת נאיה, שמאז שנפתחה הפכה ללהיט
בקרב תושבי האזור. התפריט כולל שלל אפשרויות של אטריות, סלטים יפניים, דגים נאים,
מרקים, מנות מהגריל, מנות אורז וכמובן מבחר רולים של סושי (יש גם מנות ילדים).
האווירה משפחתית מאוד וקלילה, והעיצוב מזמין ומרשים.
המסעדה המקסימה הזאת בעין ראפה
מציעה אוכל מקורי המשלב אוכל ערבי ואוכל מרוקאי במיקום מפתיע בלב כפר ערבי. מקומות
הישיבה מפוזרים ברחבי גן יפהפה ובמרפסת שצופה לנוף. המסעדה פתוחה רק בסופי שבוע
ומציעה תפריט אישי ומשתנה כל הזמן שעליו חתומים בעלי המקום ובני הזוג מיכל ברנס
ויעקב ברהום.

איתמר גינזבורג
מוסד אוכל ביתי (נטול
פתיליות!) שהקימו עמרם ומרים בנימין ב-1981, אחרי שסגרו חנות בשר שהייתה בבעלותם. היום
מפעילים את המקום בני הדור השני והשלישי, שממשיכים את דרכם. מנת הדגל במקום היא קובה,
והיא מגיעה במגוון גרסאות – קובה במרק, קובה חלאבי, קובה נבלוסיה ועוד. היופי הוא שכאן
תאכלו את המנות הביתיות האלה לא באווירה של מסעדת פועלים, אלא במבנה עם קירות אבן,
תקרות מקומרות ונברשות.

דן לב
בגרסתה הקודמת הייתה המוציא, המסעדה
הראשונה של המאסטר שף אבי לוי, מסעדה קטנטונת שעושה כבוד לאוכל הצפון אפריקאי.
כיום מדובר במוסד של ממש, שכולל למעלה ממאה מקומות ישיבה ונמצא בין מקומות הבילוי
המובילים בעיר. בין המנות: סיגר במילוי בשר חריף; פסטייה מרוקאית במילוי עוף
ושקדים; מעורב המוציא עם שקדי עגל, טחול, שפונדרה, פרגית, בצל ופלפלים; מעקוד -
פשטידת תפוחי אדמה עם עשבי תיבול ובצל ירוק; וספינג' במילוי כבד אווז.
המסעדה הצמחונית של
קבוצת מחניודה, שנפתחה ממש כמה רגעים לפני פרוץ מגפת הקורונה. השף אסף סרי מגיש בה
תפריט המושתת על ירקות ובצקים, עם מנות כמו סיגר חובזה, סטייק כרובית עם קרם כרובית
וסלסת פלפלים ולזניית שורשים וגבינות. הכול ביחד יספק לכם ארוחה של אוכל ים תיכוני
עם ליטושים אירופיים כמו שרק קבוצת מחניודה יודעת לעשות.

עודד קרני
מעבר לכל מה שנאמר
כבר על מחניודה - המסעדה, הכפיים, הרעש וההצלחה הבינלאומית - ההישג המשמעותי ביותר של שף
אסף גרניט וקבוצת מחניודה הוא השינוי המבורך בכל מה שקשור לסקס אפיל של ירושלים.
מחניודה הצליחה להאיר את העיר האפרורית בהילה נוצצת של אוכל מקומי טוב ומודרני. מה
אוכלים כאן? ברוסקטת מוח, פולנטה רכה שמוגשת בתוך צנצנת, מאפה פידה עם שקשוקה וקבב
מפורק, טיבון טלה, מחבת פירות ים, קלסונס ממולאים בגבינה צפתית של מחלבת קדוש
ובסבוסה עם ג׳בנה לקינוח. אגב, כשאנחנו אומרים מחניודה אנחנו מתכוונים באותה נשימה
גם לבר האוכל יודל'ה ששוכן מול המסעדה, ושהוא המשך ישיר שלה עם אוכל מושקע לא
פחות, אווירה שמחה והרבה אלכוהול.

רן הילל
השף זכאי חוג'ה הוא אחד
הירושלמים האהובים עלינו. גם מוכשר, גם צנוע וגם הצליח להפוך את המסעדה שלו בלב
שוק מחנה יהודה לאופציה לילית מגניבה, צעירה וטעימה במיוחד. חוג'ה מגיש כאן מנות
כמו כבד אווז עם עוגת סולת, רביולי חמוסטה, ריזוטו אסאדו, חריימה סלמון והמבורגר.
בצמוד למסעדה פועל גם בר אוכל אסייתי בשם ג'קו סאן שמגיש מנות אסייתיות מקוריות
באווירת בילוי.
מסעדת גן הממוקמת
בתוך גן ירוק עם מפלים, פסלים, בריכות נוי עם דגים ופרחים בכל מקום. השולחנות מפוזרים
בין השבילים המתפתלים והתפריט מציע סלטים ענקיים, מנות פסטה מרובות מרכיבים ודגים.

שי נייבורג
כבר שנים שזוני פועלת בהצלחה
בירושלים ומציעה מבחר ארוחות בוקר, צהריים וערב בכל שעות היום ובכל ימות השבוע.
התפריט כאן רחב מאוד וכולל בין השאר מנות פרנץ׳ טוסט מפוארות עם מגוון תוספות. מבחר מנות הצהריים כולל ספגטי שרימפס, סלמון ניסואז ושניצל וינאי. לא
משנה באיזו שעה ביום תגיעו לזוני, תרגישו את האווירה הירושלמית הייחודית ותאכלו
אוכל אמיץ במושגים ירושלמיים.
מברי האוכל הוותיקים והמוצלחים
ביותר בירושלים, שמארח גם הופעות מוזיקליות נהדרות. במקום מוגשות שפע של מנות (ושפע
גדול עוד יותר של אלכוהול), למשל פסטליקוס אגדיים עם חמינדוס, מטיאס כבוש עם תפוחי
אדמה ושמנת חמוצה ועוד מנות ותבשילים שמשתנים בהתאם למזג האוויר ומצב הרוח.
מהמקומות הקסומים ביותר שיש לעיר הקודש להציע, הרבה בזכות המיקום באחת הסמטאות
המיוחדות במרכז העיר.
בעוד שבתל אביב צצים ברי
קוקטיילים מפונפנים בזה אחר זה, ירושלים מתפארת בגטסבי - מקום שלוקח את תפריט
הקוקטיילים שלו ברצינות המרבית ומציע קוקטיילים מיוחדים. המקום פתוח רק בסופי
השבוע וכדי להספיג את האלכוהול מציעים בו גם מנות טאפאס שונות ומושקעות לנשנוש.
ממקומות הבילוי המהנים שאפשר למצוא בירושלים - לחובבי המשקאות.

אמיר מנחם
אי אפשר לדבר על קולינריה
ירושלמית בלי להזכיר את קפה קדוש, שהוא אבן שואבת לכל מי שמבקר בעיר ומתפקד גם
כמסעדה שמגישה ארוחות ערב וצהריים נהדרות. תמצאו כאן שלל ארוחות בוקר פנטסטיות,
מנות צהריים כמו ריזוטו שמנת-אפונה עם פטריות וקשקבל וניוקי תפוחי אדמה עם פרמזן
ורוטב שמנת-פסטו, וכמובן גם רשימת מאפים, קינוחים אישיים ועוגות אינסופית.

אסף קרלה
קצת קשה לקשור את
ירושלים למסעדות דגים ופירות ים, אבל דולפין ים היא ממסעדות הז'אנר הוותיקות
ומהיחידות בסגנון שפועלות בעיר. כבר מעל 50 שנים שהמקום הזה מקיים בהצלחה את
מתכונת מסעדות הדגים הישראליות עם מפות לבנות על השולחנות וארוחות דגים מפוארות.
בשנים האחרונות המסעדה עברה כמה שדרוגים שהפכו אותה לאחד מבתי האוכל הקלאסיים ובו
זמנית העדכניים ביותר בעיר.
מסעדת מונא חוותה כמה
וכמה גלגולים, ולמרות התהפוכות הרבות תמיד נותרה מסעדה רומנטית, עדכנית ויפהפייה,
שכיף לבקר בה (גם בגלל האוכל וגם בגלל המבנה המרשים). האוכל נחלק למנות קלאסיות
ומודרניות, ותוכלו למצוא כאן למשל ברוסקטה עם טרטר בקר, שיפוד לשון בקר ושקדי עגל
עם גריסים קלויים ובייקון. יש גם בראנץ' מעולה, גם אם לא זול.

איתכן וכסמן
רוב מי שמגיע לירושלים לא שמע
על מסעדת אל דנטה הוותיקה והכשרה הזו. אולי זה היעדר הצורך ביחסי ציבור מאסיביים
ואולי הפעילות מתחת לרדאר בלב שכונת מגורים שקטה, אך ללא ספק מדובר באחד מהמקומות
המקסימים ביותר שאפשר למצוא בירושלים - מסעדה איטלקית קטנה ואינטימית. התפריט כולל
מבחר סלטים, פסטות טריות, פיצות ומנות דגים, ותמצאו בו את כל הקלאסיקות של המטבח
האיטלקי.

איילה כהן
הטאקוס של לואיס קרוז
וזוגתו לאה סטופר הם הכי נאמנים למקור שתוכלו למצוא בארץ. התפריט כולל טאקוס עם שווארמה
הודו במרינדת תבלינים ואננס, עם צלעות בשר בבישול ארוך, עם דג קוד מטוגן או עם תבשיל
טבעוני, וגם את הטאקוס עצמם מכינים כאן במקום. עוד בתפריט: טורטייה צ'יפס עם גוואקמולי
ולקינוח צ'ורוס קינמון וסוכר.
החומוסייה הכי מפורסמת
בעיר העתיקה, שבה ככל הנראה נולד המושג "חומוס ירושלמי אסלי". החומוס שמוגש
כאן הוא חמוץ יותר מכל חומוס אחר שתטעמו, סמיך מאוד ועם גרגירים קטנים, לא מהסוג החלק
והקטיפתי המוכר אלא מהסוג המחוספס שנותן בראש - אבל דווקא את הסוג הזה של החומוס אוהבים
הירושלמים הגזעיים. המקום עצמו מואר בפלורסנטים וכולל 3 שולחנות בלבד, ואת החומוס מורחים
על הצלחת לא במטבח אלא בעמדת הקבלה שבכניסה למסעדה. לצד החומוס הדחוס, שבו מעט מאוד
טחינה, מגיעות פיתות דקיקות, עגבנייה ובצל כנהוג. הכי אותנטי והכי ירושלמי שיש.
מסעדת מיאן נודלס
נפתחה ב-2016 בידי בילי סו מהונג קונג במטרה להביא לירושלים את בשורת הראמן ולהגיש
מנות פיוז'ן שחיברו בין סין, יפן ווייטנאם. אחרי שחלה בתו תפסה את הפיקוד על המסעדה,
והיא ממשיכה להגיש בה חמישה מרקי ראמן שהם הסיבה להגיע לכאן. יש ראמן קלאסי עם עוף,
ראמן טבעוני עם פטריות אוזן שחורות, ראמן אטריות ביצים עם פטריות שיטאקה וראמן על בסיס
אטריות ביצים עם טופו. מלבד הראמן יש בתפריט גם וון טון, אגרולים, מנות קארי ונודלס
בשלל וריאציות.
כבר שנים שצ'אקרה היא אחת
מהמסעדות המובילות בירושלים, ונחשבת כמקום בילוי מרכזי בעיר וכמסעדה שאי אפשר
לפספס איתה. השילוב בין ארוחת ערב ברמה הגבוהה ביותר, הרבה אלכוהול, ירושלמים יפים
ומוזיקה הופך אותה לאהובה במסעדות העיר. לדגים ופירות ים יש מקום של כבוד
בתפריט.
מסעדת רופטופ שנמצאת על הגג של
מלון ממילא המפואר מציעה תפריט ים תיכוני אופנתי עם מנות כמו שווארמת לוקוס על קרם
חצילים, מח עצם בטאבון עם סלסת עשבי תיבול ויציאות מקוריות דוגמת חזה אווז עם
אספרגוס, בצל ירוק ובוקצ'וי עם קרמל מייפל ושלג שוקולד ולרונה. אבל גם אם
שמים את האוכל בצד, רופטופ מציעה את אחד הגגות היפים ביותר בעיר, ומשקיפה מלמעלה
על חומות העיר העתיקה.
אם יש משהו שצריך להגיד על
מסעדת 1868 הכשרה לפני הכל זה שמדובר במסעדה יפהפייה, ששוכנת במבנה עתיק ומרשים מאוד.
כיאה למסעדת שף היא פועלת רק בשעות הערב, ומציעה תפריט טעימות לצד מנות מקוריות
להזמנה בתפזורת. מלבד 1868 פתחה הקבוצה שמנהלת את המקום גם בר אוכל יפני כשר ותוסס
בשם JLM ומעדנייה בשם ג'יידלי.

Brief. Ad Culture
ההמבורגרייה של
קבוצת טלבייה, שפועלת מאז 2018 באזור הסטודנטיאלי של ירושלים ומהווה מקדש קטן של המבורגרים
וקוקטיילים. בתפריט תמצאו מבחר המבורגרים שלוקחים את הקציצה האמריקאית הכי רחוק מאמריקה,
כמו קציצת בקר שמגיעה בתוספת הולנדז, שומן אווז, גבינת ברי וריבת תאנים וקציצת כבש
שמוגשת עם צזיקי ומיונז לימון כבוש. גם הלחמנייה שלתוכה אורזים את הקציצות היא שוס,
כי היא כל כך רכה שהיא פשוט נעלמת בלי ששמים לב. ומה שמדהים זה שבזכות אותה הרכות וההרכבה
המקצועית של המנה, שום דבר מהתכולה המפוארת לא זולג החוצה.
כבר שנים שמסעדת אנג'ליקה היא אחת המסעדות הכשרות
הטובות ביותר בירושלים. עוסקים כאן בקולינריה גבוהה, מה שאומר שהאוכל גם עולה לא
מעט - אך היציבות והאיכות קנו להן קהל אוהדים רחב בעיר. המנות כאן הן תמצית
הקלאסיקה של כל הזמנים, למשל פטה כבד וסלט אנדיב, חזה אווז צרוב וחזה עוף על העצם.
אילן גרוסי מוכר בעיר
כמי שהוביל במשך שנים את מסעדת צ'אקרה, אך החליט לפני כמה שנים לצאת לדרך חדשה
משלו עם מסעדה אחרת, שבה יוכל לבשל לסועדים באופן אינטימי. במסעדה שלו מציע גרוסי
מנות כמו סטייק כרוב, כבד קצוץ עם קורנישונים, גרסיני וקימל, שורט ריב בברביקיו
יפני וטרטר מוסר ים. נוסף לתפריט יש כאן גם אפשרות לארוחת טעימות.

יונתן סטרייר
הפיצרייה של ניר לוי
וקבוצת טלביה, שמביאה וייב ניו יורקי לגזרת הפיצות הירושלמית. הפיצה בג׳וניור היא בסגנון
פיצות הרחוב של ברוקלין, גדולה ודקה, בדיוק ההפך מהז׳אנר האיטלקי המפונפן שהשתלט על
ישראל. הטופינגס לא שגרתיים, וכוללים שילובים כמו שרימפס וקלמרי, פפרוני ובייקון ובאטר
צ׳יקן הודי בתוספת כוסברה ולימון. חוץ מהפיצה תמצאו בתפריט גם פילי צ׳יז סטייק וניו
יורק צ׳יז קייק, שישלימו את התמונה.

אסף קרלה
בבר-מסעדה של השף ניר לוי (לשעבר קבוצת מחניודה וכיום קבוצה
בפני עצמו) תוכלו לאכול יופי של ארוחות בוקר ולשתות קפה טוב, אבל הקסם האמיתי
מתחיל בערב, אז הופכת טלביה לבר יין מושקע עם מנות פשוטות ומעולות. הקהל הוא מקומי
בלבד והאווירה היא של שילוב בין מסעדת שף שכונתית ובר יין אקלקטי. לוי מגיש במקום
את הקלאסיקות ואת מה שהוא מכנה "מנות שבהן חומר גלם לא צריך שיתעסקו איתו".
יש בתפריט אויסטרים, כבד קצוץ, שרימפס מעולה בחמאת עגבניות, תמנון אפוי על קונסומה
עגבניות, צלעות חזיר בבירה ופסטה שחורה עם ביסק סרטנים.

אסף קרלה
פרינג׳ של קבוצת
טלביה ממוקמת בתוך תיאטרון ירושלים ומוגדרת "לבנטינית ים תיכונית". השף ניר
לוי יצר בה תפריט שמושתת כולו על יצרנים מקומיים קטנים, עם גבינות מיוחדות, עלים מיוחדים,
דבש מפרחי שיזף ותמרים מעושנים שגדלים בערבה. בקיצור, מעין פארם טו טייבל, בתוספת טאבון
שבו מכינים לחמים נדירים כמו הפיתות הפלסטיניות שמוגשות במקום.

אסף קרלה
בתוך בית הנסן, שהתחיל
בכלל בתור בית חולים למצורעים, הוקם מתחם יפהפה שבו שוכן בית הקפה המהמם של משק עפאיים.
מנת הדגל של המקום היא הבורקאסון - שילוב בין בורקס ים תיכוני לקרואסון הצרפתי. התפריט
כולו מבוסס על התוצרת של המשק של האחים ינון והדיי עפאים, ומי שרוצה יכול גם לקנות
ממנה הביתה.
מסעדת אדום הירושלמית
הוותיקה היא פשוטו כמשמעו הימור בטוח. המסעדה, שמנוהלת על ידי קבוצת מסעדנים חזקה בעיר, היא פתרון מעולה לפגישה
משפחתית גדולה או יציאה של כמה חברים. כל אחד יכול למצוא כאן מנה שתדבר אליו -
מאוכל בסגנון אסייתי, דרך אוכל אירופי קלאסי ועד לסגנון מזרח תיכוני. מה למשל?
שניצל קממבר, ריזוטו שרימפס, מבחר המבורגרים מעולים, קורדון בלו, ומעורב ירושלמי
טבעוני.

אסף קרלה
למרות הפופולריות של האוכל
האסייתי בישראל, בירושלים די קשה למצוא מסעדות אסייתיות שוות. סטיישן 9, שממוקמת
במתחם התחנה הירושלמי, היא אחת מאלה שכן הצליחו, ומגישים בה תפריט פיוז׳ן אסייתי, הכולל מנות מתאילנד, סין, וייטנאם ויפן.
לקבוצת מחניודה הירושלמית יש
שלל מסעדות ברחבי ירושלים, והסדנא היא בעינינו המשפחתית שבהן. מסעדה גדולה ומזמינה
שמגישה תפריט אקלקטי שמדבר לכולם. במנות יש דגש על בשרים מהגריל, לצד אפשרויות כמו
פיתה מעורב פירות ים, פפרדלה חמאה ירוקה וקרפצ׳ו פילה בקר.
עין כרם היא
אומנם מקום יפהפה, אבל רוב המסעדות בה תיירותיות ופחות מזמינות. בראסרי עין כרם
מנסה להיות זאת שיוצאת מהסטנדרט הזה. שם תוכלו ליהנות מארוחת צהריים או ערב של קטאייף
שרימפס עם מסקרפונה ופיסטוקים, קרבונרה שחורה עם שרימפס וקוויאר סלמון, בורקס
במילוי שקדי עגל ועוד, ולהשקיף על הנוף תוך כדי.

גרנד קפה
מאז שנפתח בדרך בית לחם בשנת
2011 כבש גרנד קפה את תושבי האזור ולא רק אותם. מדובר בקפה-מסעדה שמציע שפע רחב של
מאפים צבעוניים, עוגות ועוגיות, והכל באווירה מסוגננת נפלאה. יש כאן סצנת ארוחות
בוקר מגניבה, וגם מנות רציניות יותר להמשך היום, טוסטים, סלטים, כריכים, דגים,
ולמעשה מה לא.
מדיטה היא ביסטרו ים תיכוני
כשר ופופולרי במיוחד בירושלים שעל האוכל בו אחראי השף מוטי אוחנה. האווירה כאן
משוחררת, האוכל מגוון מאוד, והתפריט מציע בין היתר סטייק חציל, קרוסטיני טונה
אדומה, קריספי לברק ואסאדו עגל ברוטב ברביקיו.
כדי לזהות את המיקום המדויק שלך יש לאשר שירותי מיקום בהגדרות המכשיר
אין מסעדות באזור שחיפשת.
לחצו על כפתור – (מינוס) במפה כדי להרחיב את החיפוש
לא נמצאה הכתובת המבוקשת