

נסעתם לטייל ואתם מחפשים מסעדה מומלצת באזור?
אין שום בעיה: נכנסים למפה, בוחרים את המיקום המתאים
והופ - כל המסעדות הכי טובות בסביבה פרוסות לפניכם.
לכם נשאר רק לבחור
לין לוי וריטה גולדשטיין | עודכן: 09.02.22
המסעדות הכי טובות
באשדוד והסביבה 
אשדוד היא עיר עם
ים, וככזאת ניתן למצוא בה תוצרת ימית מעולה ומסעדות דגים מעולות לא פחות. אחת
ממסעדות הדגים המצוינות והפחות מוכרות בעיר היא ז'קוב דגים - מקום שהתחיל את דרכו
בשנות השבעים כחנות דגים קטנה, והפך עם הזמן לאימפריה. צמוד לחנות יש כמה שולחנות
המתפקדים כמסעדת פועלים (או מסעדת דייגים, אם תרצו). לכאן מגיעים כדי ללגום ערק או
בירה קרה לצד קציצות דגים, טרטר דג טרי או כנפי דג – אחת המנות האהובות במקום.

תדי
אי אפשר לדבר על
מסעדות דגים בלי להזכיר את אידי. המסעדה מצליחה לשמור על מעמדה כבר שנים ארוכות,
עם תפריט שאינו סוטה מהבייסיק, עם מנות כמו קלמרי מטוגן, מולים טובים ופילה דניס
בגריל. לפעמים לא צריך יותר מזה, בטח כשכל זה מגיע עם היסטוריה מפוארת ואווירה
שמחה. אל תוותרו על סלט דודו המפורסם עם מלא עגבניות ופלפלים חריפים, וגם על
האיקרה, שהיא ללא ספק מהטובות בארץ.

שירן כהן שי
בר האוכל עלמא הוא מקום בילוי צעיר שמהווה את אחד המוקדים הכיפיים
בעיר. התפריט קליל ונוטה לסגנון האיטלקי וכולל אופציות כמו ריזוטו פטריות וכמהין
ועליו פילה דג; פסטה טליאטלה בעבודת יד עם קוביות סלמון; פיש אנד צ'יפס; ופולנטה
עם פטריות, אספרגוס וביצה עלומה. בסופי
השבוע, בימי שישי ושבת בצהריים, מציעים כאן גם ארוחת בראנץ' עם מנות כמו מקושקשת
על בריוש עם רוטב הולנדז; סלמון בכבישת סלק עם סלט שורשים, תפוחי אדמה וצלפים;
וביצת שניצל עם ירקות בחמאת לימון על קרם ארטישוק ירושלמי.
אלדין בשדרה היא מסעדת דגים כשרה חלבית מעוצבת היטב השייכת לבני זוג
בשם אלי ואתי אלקובי. בין מנות הדגים בתפריט תמצאו שווארמת דג עם עגבניות, טחינה
ופסטו על פוקצ'ה צלויה; סיגר במילוי דג ים לבן, שום, לימון כבוש וכוסברה; וסביצ'ה
גרסת המקום עם ירקות קצוצים. מי שאינו מעוניין בדגים ימצא בתפריט גם מבחר מנות
פסטה. מהאופציות הטובות בעיר לבילוי משפחתי לא פורמלי בכל שעות היום - גם לקינוח
וקפה וגם לארוחה מלאה.

שירן כהן שי
מא היא המסעדה האסייתית הצעירה והמגניבה של אשדוד, הממוקמת בשדרת
המסעדות שמול הים (לא רחוק ממסעדת רונג'אן הוותיקה), ומשמשת גם כבר שאפשר לשתות בו
קוקטיילים מושקעים מול השקיעה. אפשר לתפוס מקום בשולחן גבוה או על הבר, להזמין
סושי ולהרגיש לרגע בחופשה. מלבד הסושי יש בתפריט מגוון מנות אסייתיות שכולם
אוהבים: לחמניות באן, דגים נאים בשלל גרסאות, פאני פורי, סלט פפאיה, שיפודי
יקיטורי, פאד תאי ועוד. את הכל מכינים במטבח הפתוח טבחים שנראים כאילו הגיעו לכאן
בטעות והם בכלל לגמרי תל אביביים.
פסקדו היא ככל
הנראה המסעדה האשדודית המפורסמת ביותר בקרב השפים הישראלים. היא ידועה כאחת
המסעדות הכשרות הכי טובות בארץ, והתברגה בקלילות לרשימת מסעדות הדגים המובילות
בישראל, והכל בזכות מקצוענות חסרת פשרות. המנות כאן מסתמכות על השלל מהים והן
פשוטות, אבל מתאפיינות במקוריות ויצירתיות. התפריט אינו גדול ומציעה את הדגה הימית
הטרייה ביותר, לראשונות ולעיקריות. רק במנות הפתיחים תמצאו גם ירקות ומנות נוספות.
חשוב לציין כי מדובר במסעדה אלגנטית, אז אל תצפו לפלטות של סלטים, מפות נייר ודג
מטוגן.
מסעדה כשרה שפועלת בימות השבוע בשעות הערב בלבד ובמוצאי השבת. תמצאו
כאן מגוון בשרי רחב במיוחד, עם אופציות כמו טורנדו רוסיני - פילה בקר וכבד אווז עם
קרם כמהין ובצלי שאלוט; קרפצ'יו עם סינטה צרובה, מלח ים, ווסאבי ובלסמי מצומצם;
אסאדו בתבלינים ברוטב בקר; קדירת ציידים עם בצלים, פטריות, יין אדום וקרם שורשים;
והמבורגר קלאסי עם צ'יפס.

ג'רמי יפה
מקום שווה ביותר,
שהוא גם חנות לדגים, בשר וכל מוצרי המעדנייה שצריך במטבח הביתי, וגם בר מסעדה שבו
ניתן לטעום מכל השלל שנמכר בחנות וגם להזמין מול מרינייר עם צ׳יפס, דגים נאים
וסטייק מבקר וואגיו. לכאורה אין כאן שום תחכום, והתפריט אינו מתיימר להקביל לזה של
מסעדות שף מפונפנות - אבל זה בדיוק מה שאנחנו מחבבים פה, כי להכין מנות קלאסיות כמו
שצריך זו לא משימה פשוטה.

יפת סוגאוקר
גם מי שאינו נמנה
עם חובבי האוכל ההודי בוודאי מכיר את נמסטה, מסעדה הודית שהיא מהמוסדות המוכרים
ביותר באשדוד. התפריט הרגיל של המסעדה הוא רחב במיוחד, וכולל מנות שחולשות על כל
הקלאסיקות המוכרות של המטבח המקומי - מלחם הנאן הנהדר, דרך אורז ביריאני עם ירקות
ומגוון סווגי תבשילים הודיים כמו פלאק פניר עם תרד וטופו ומשרום מטר עם פטריות
ואפונה, ועד מנות איקוניות כמו צ'יקן טיקה מסלה וקבב סיקי בתיבול הודי.

גיל גוטקין
אחת המסעדות
התאילנדיות הפופולריות ביותר בארץ, שהספיקה להיסגר ולהיפתח למרבה השמחה שוב.
המסעדה הקטנה והצנועה עמוסה עד אפס מקום בסועדים כמעט בכל רגע נתון, ועל המטבח
מופקדת אישה אחת בלבד, שעל שמה גם קרוי המקום. הרבה מאוד מנות טובות תמצאו
ברונג'אן, שייתנו מענה היקפי לכל חשק תאילנדי שיתעורר אצלכם - מסלט פפאיה, דרך
ספרינג רול ופאד תאי ועד, איך לא, קינוח הבננה לוטי המושחת והממכר.

שרי פישר
מסעדה גיאורגית מומלצת. לכאן מגיעים לא רק כדי לאכול אלא גם כדי לשמוח
עם בני העדה בשלל הופעות ואירועים גדולים שנערכים במקום. מבחינת התפריט, קאיפוייה
היא מסעדה חלבית כשרה כך שהדגש כאן הוא על הבצקים הגיאורגיים - חצ'פורי, אמרולי
וחינקלי בביצוע נהדר - לצד סלטים גיאורגיים טובים, חמוצים גיאורגיים וכמובן מתוקים
פחמימתיים כיפיים.
אחת המסעדות שמצליחות לתחזק אופרציה ענקית עם מאות סועדים, נוף מרהיב
לים ואוכל מקורי ועשוי היטב ובהקפדה. ארמיס מציעה מנות פופולריות כמו המבורגר,
שניצלונים, לחמעג'ון, ברבוניות מטוגנות וסטייקים, אבל גם מגוון רחב של מנות מהמטבח
הרוסי-גיאורגי כמו חינקלי שמכינים במקום, חצ'פורי ופלוב. מלבד האוכל, במקום נערכים
כל הזמן אירועים כמו הופעות סטנד אפ וקבלות שבת.

ג'רמי יפה
מסעדה איטלקית המציעה ארוחות בוקר שוות כמו קרואסון במילוי קממבר,
פרנץ' טוסט, פריטטה או שקשוקה, וגם סלטים ופסטות - אבל הסיפור האמיתי פה הוא
הפיצות והגלידות. תמצאו פה אחלה פיצה בסגנון נפוליטני באווירה צעירה וכיפית, וגם
פיצה וואי וואי עם אננס, גבינת פטה ופלפל חריף; פיצה ירוקה עם רוטב שמנת פסטו,
תרד, ברוקולי וגבינה כחולה; פיצה עם סלמון ושמנת ועוד. בין הגלידות - אופציות שוות
כמו שוקולד בלגי ומקופלת, סורבה אננס וגלידת במבה נוגט.

גל זהבי
זה התחילה בתור פאב הופעות
חברתי והיום מדובר באחד המקומות האהובים באשדוד, במיוחד על הקרניבורים. מנת הדגל
הייתה ועודנה ההמבורגר, ויש שפע וריאציות מושחתות שלו בתפריט. עוד מציעים כאן בשר
לרציניים כמו פריים ריב ונקניקיות עם פיקנייה, ויש גם הברקות בתפריט "לא
בורגר", כמו סלופי קובי, שזה קבב מפורק שנארז לכריך בתוך לחמניית המבורגר.
אבל כאמור, לכאן באים בשביל ההמבורגרים המעולים, ועל הדרך גם בשביל הנוף והאווירה.
תפסו את אחד השולחנות שבחוץ ותזכו לכמה רגעי נחת טעימים במיוחד מול הנוף של הים.

מאיר בלוקה
לא רק מסעדות דגים יש באשדוד, אלא גם מסעדות גיאורגיות טובות. אחת מהן
היא פטרה, שמשקיפה על חוף הקשתות המקסים בעיר ומציעה מבחר מנות מזרח אירופיות
טובות כמו בליני במילוי בשר עם רוטב עגבניות; פלטת דגים מעושנים; איקרה ומרק בורשט
רוסי - לצד הקלאסיקות הגיאורגיות הפחמימתיות כמו חצ'פורי אצ'רולי עם ביצת עין;
אימרולי עם תערובת גבינות גיאורגיות; ווחינקלי במילוי גבינות עם שמנת חמוצה, שום
ועירית.

שירן כהן שי
באדה בום ממלאת את נישת המסעדה האיטלקית השמחה בעיר. היא שוכנת באזור
החדש, אזור הסיטי, המטבח שלה פתוח ורואים בו טאבון ענק ועובדים שמעיפים באוויר
בצקים של פיצה. התפריט רחוק מלהיות איטלקי קלאסי, אבל הוא מאוד מיוחד וכולל מנות
דגים אפויים וטרטרים, פסטל ממולא במוצרלה, כרובית מטוגנת, פסטות עם שילובי תוספות
עליזים ופיצות שהבצק שלהן מזכיר את הנפוליטני אבל מותאם לקהל הישראלי, שמעדיף
לאכול את הפיצה ללא סכין ומזלג. האווירה במקום מגניבה ודינאמית, יש מוזיקה רועשת,
סוגים שונים של מקומות ישיבה נמוכים וגבוהים לחבר'ה או למשפחה, וגם חלון טייק אוויי
למי שרוצה רק פיצה לדרך.
מוסד אשדודי שזכה לאהדה גדולה במיוחד הודות לקרואסונים הממולאים שלו,
שהציפו לתקופה את הרשת. עוד מציע המקום הוותיק קינוחי ויטרינה שווים לא פחות,
עוגות פבלובה מפוארות וקינוחים קלאסיים כמו פאי לימון ועקיצת הדבורה.

גיל גוטקין
גמברינוס ניצבת על הגבול שבין פאב עם אוכל למסעדה, והאווירה בה
משוחררת בהתאם. מדובר במקום שמצד אחד לא לוקח את עצמו ברצינות יתרה, ואפשר לבוא
אליו רק למשקה של סוף היום, ומצד שני מתייחס ברצינות גמורה למנות המוגשות בו.
תמצאו כאן אפשרויות שהולכות מעולה עם בירה קרה כמו תפוחי אדמה ברוטב שמנת ופטריות,
שרימפס בחמאה ושום, פורל בתנור, דגים מטוגנים, צלעות טלה וסטייק לבן.
כדי לזהות את המיקום המדויק שלך יש לאשר שירותי מיקום בהגדרות המכשיר
אין מסעדות באזור שחיפשת.
לחצו על כפתור – (מינוס) במפה כדי להרחיב את החיפוש
לא נמצאה הכתובת המבוקשת